Trendwatcher.nl © 2018 Sprekersbureau Quality Bookings | All rights reserved.

Disruptieve technologieën in het onderwijs

Digitale innovaties veranderen de manier waarop we leren en onderwijzen radicaal. Een maatschappij die steeds verder digitaliseert, vraagt daarnaast om nieuwe kennis en vaardigheden. Professor en ondernemer Deborah Nas verkent dit relatief onontgonnen terrein en schetst een toekomst van een onderwijssector met een geheel ander gezicht. Heeft u belangstelling voor een maatwerk lezing over disruptieve technologieën in het onderwijs? U kunt deze spreker inhuren via Quality Bookings voor uw congres, seminar of andersoortige evenement.

onderwijs

Lezing over technologie & onderwijs boeken voor congres

 

Iedere leerling leert het best op zijn eigen manier. Nieuwe tools en technieken maken het mogelijk om hierop aan te sluiten. Nu al verkiezen veel studenten bijvoorbeeld een video van een college boven het echte college. Ze bepalen niet alleen zelf waar en wanneer ze kijken, maar ook hoe snel ze de stof tot zich nemen. Velen van hen bekijken de opnames bijvoorbeeld op dubbele snelheid. De tijd die studenten met elkaar in de klas doorbrengen wordt hierdoor een plek voor discussie, verdieping en wederzijdse inspiratie. De rol van de docent verandert radicaal, maar blijft net zo belangrijk!

Personalisatie en keuzevrijheid gaan een belangrijke rol spelen in het onderwijs van de toekomst, mogelijk gemaakt door nieuwe technologieën. De toepassingen in het basis-, voortgezet- en hoger onderwijs zijn weliswaar verschillend, maar de onderliggende technologieën die de veranderingen mogelijk maken zijn hetzelfde. Artificial Intelligence, Internet of Things, Augmented reality, Virtual reality en hologrammen bieden ongekende nieuwe mogelijkheden. Aan de hand van inspirerende voorbeelden uit binnen- en buitenland illustreert Deborah Nas in haar presentatie de technologietrends die de onderwijssector gaan transformeren.

Deborah Nas inhuren als spreker over nieuwe technologieën voor onderwijs

 

Deborah Nas is als deeltijdprofessor (Strategic Design for Technology-based Innovation) verbonden aan de TU Delft. Ze heeft uit de eerste hand ervaring met doceren en nieuwe lesmethodes in het hoger onderwijs. Bovendien is ze actief betrokken bij het vormgeven van de nieuwe Bachelor opleiding en nieuwe vakken. Daarnaast hebben haar nog jonge kinderen enkele jaren geleden haar interesse gewekt voor vernieuwing in het basisonderwijs.

Via haar bestuursfunctie bij Cre8, een sociale onderneming in design en ‘urban manufacturing’, heeft ze ervaring met jongeren met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Het boeken van deze spreker verzekert u dan ook van een inhoudelijk sterke lezing die gestoeld is op inzichten uit zowel de theorie als de praktijk.

Spreker Deborah Nas boeken voor een presentatie over onderwijs

 

De presentatie Disruptieve technologieën in onderwijs is een bron van inspiratie voor alle medewerkers en beleidsmakers in de onderwijssector. Want begrijpen hoe het onderwijs van de toekomst eruit kan zien, is een belangrijke stap in het verbeteren van ons onderwijs.

Interesse in ‘Disruptieve technologieën in onderwijs’? Neem contact op!

 

Wilt u uw publiek een unieke inzage bieden in de toekomst van onderwijs? Dan is het inhuren van Deborah Nas de beste manier om uw event, congres of seminar naar een hoger niveau te tillen. Neem contact op met Quality Bookings om uw wensen voor een presentatie te overleggen.